Soms is het goed om je eigen perspectief te testen – ik ben wel een fan van cycles of sprints, omdat ik denk dat het me uitdaagt om na te denken over wat belangrijk is en wat niet. En ik merk bij mezelf dat het me soms net dat beetje extra motiveert om iets af te maken. Zonder deadline krijgt al het andere met wel een deadline voorrang. Vaak zijn dat de urgent/niet-belangrijke zaken.

Maar, sprints plannen, cycles voorbeiden: het kan wel degelijk een afleiding zijn en veel extra werk opleveren. En wat eigenlijk het meest belangrijk is – wat is eigenlijk het meest belangrijk? – verdwijnt dan naar de achtergrond of naar de volgende sprint, omdat we dat nu eenmaal hebben afgesproken.

The next most important thing, the thing right around the corner, is all that matters. And that stuff you’ll remember if you’re paying close attention. Discard everything else. Focus!