Vorige week deed ik een livestream waarin ik de lancering van het GRIP Membership aankondigde.

Ik had in eerste instantie een opzet met mijn Canon 80D, die ik met de Elgato Cam Link 4K verbonden had aan mijn Macbook. Van daar was ik van plan middels OBS te streamen naar Youtube.

Het eerste probleem was de beeldkwaliteit: mijn MacBook Air produceerde zeer middelmatige beeldkwaliteit. Ik had me ermee verzoend, met de mentale kanttekening dat ik voor een volgende stream wat anders moest regelen om het beeld te encoden.

Maar een uur voor de stream gaf de Elgato ineens de geest. Het lampje ging niet meer aan, wat ik ook probeerde. Ik vond via Google ook veel mede-slachtoffers, waarbij de Cam Link er spontaan mee ophield. De enige oplossing was inruilen. Maar daar had ik geen tijd voor, want mijn geplande livestream begon binnen het uur.

Toen dacht ik: ik installeer de Youtube app, en dan stream ik wel vanaf m’n iPhone. Dat was ook een doodlopend spoor, want daarvoor moet je minstens 1000 abonnees op je kanaal hebben. En dat heb ik niet.

Uiteindelijk vond ik een app (ik probeerde er een stuk of 5) die het perfect deed: BroadcastMe.

Streamen is makkelijk: maak via de Youtube Studio een streaming event. Download de BroadcastMe app, en voer daar de link + sleutel in, die je uit Youtube Studio haalt. Je kunt nu in Youtube Studio je beeld previewen. Als je tevreden bent en live wilt gaan, dan klik je in Youtube Studio op ‘Ga live’.