In de persconferentie na de ministerraad van gisteren spraken verschillende journalisten Mark Rutte aan op het klimaatbeleid: ‘U sluit de ogen voor een groot gevaar’ (kijk even vanaf 8:00). Hij reageerde daar stevig op: ‘Ik vind dat niet, er ligt een zeer ambitieus klimaatakkoord.’ En vervolgens: ‘Ik geloof niet dat er iemand is in Nederland die vindt dat we te weinig doen.’

Dat zeer ambitieuze klimaatakkoord ligt er absoluut. Het is best de moeite waard zelf ook even door het 239 pagina’s tellende document te scrollen. Als het daadwerkelijk lukt om dit allemaal te doen, dan ziet Nederland er over 20 jaar volkomen anders uit. Om er wat dingen uit te plukken: ‘Het streven is dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn’, ‘De verduurzaming van 1,5 miljoen woningen’ en ‘Elektrische personenauto’s worden concurrerend (rond 2025).’ Er ligt een helder doel, en het document omschrijft verrassend concreet hoe we daar moeten komen: een combinatie van overheidsinzet, financiële prikkels en wetgeving die het bedrijfsleven forceert de juiste keuzes te maken.

De klimaatmarsen zijn top, want ze dragen bij aan het bewustzijn. Maar ik denk dat er nu ook wat anders heel hard nodig is: een toegankelijke manier om de boosheid om te zetten in actie. Waar kan ik vanuit mijn onderneming bijdragen? Welke bedrijven moet ik ondersteunen? Welke problemen moeten worden opgelost en wie werkt daaraan? Welke studies kan ik volgen om bij te dragen straks? Welke vacatures staan er open die rechtstreeks bijdragen aan elementen uit het akkoord?

Ik moet opnieuw denken aan het concept 80000 hours: een platform voor jonge mensen om ze te helpen een baan en werkrichting te kiezen voor maximale impact. Er zou zoiets moeten zijn voor Nederland, en misschien wel om te beginnen rondom het klimaatakkoord. Een overzicht van bedrijven en banen die rechtstreeks werken aan de zaken die in het klimaatakkoord zijn afgesproken.

Nu er een mooi plan ligt moeten we aan de bak om dit plan uit te voeren. En dat begint bij toegankelijke informatie en stevig leiderschap om de uitvoering in goede banen te leiden.